#TeamEgbert wil actievere rol voor de partijraad

nieuws

#TeamEgbert wil actievere rol voor de partijraad

Het consequent liberaal verhaal dat we met #TeamEgbert willen uitdragen, houdt in dat we terugkeren naar onze liberale basisprincipes. En die manifesteren zich niet enkel op het ideologische vlak. Liberaal zijn, omhelst een oprecht geloof in democratie, die zich ook moet weerspiegelen in onze interne partijwerking. 

Uiteraard zijn onze statuten op deze democratische waarden gebaseerd. Maar als we eerlijk zijn ten aanzien van onszelf, moeten we durven erkennen dat bijvoorbeeld de bijeenkomsten van de partijraad in de praktijk niet beantwoorden aan de wensen van onze leden. De sporadische samenkomsten dienen vaak een louter procedureel doel, terwijl het een van de weinige partijorganen is waar de brede basis van onze partij haar stem kan laten horen. 

Dáárom wil #TeamEgbert een actievere rol voor de partijraad. We willen de partijraad hervormen tot een actief orgaan waarin onze lokale sterkhouders kunnen overleggen met de partijtop over politieke actualiteit. Hun terreinkennis en lokale voeling is in deze cruciaal. De partijraad moet het orgaan zijn, waarin naast onze parlementairen en regiovoorzitters, ook onze liberale burgemeesters of eerste mandatarissen per afdeling een vaste zetel en stem hebben. Een orgaan dat maandelijks samenkomt op een dag en uur dat praktisch haalbaar is, zowel voor de full-time burgemeester als voor de fractieleider in oppositie die zich ‘na zijn uren’ inzet voor onze partij. Want allen koesteren zij onze liberale partij.

Een van deze hardwerkende liberale burgemeesters is Elsie Sierens uit Destelbergen.
Elsie is opgegroeid in een zelfstandig liberaal nest. Als dochter van een Gentse bakker zijn de termen werkvreugde, ondernemersgerichtheid, (klant)vriendelijkheid, respect, werkijver en inzet haar met de paplepel ingegeven. Niet bij de pakken blijven zitten, snel oplossingen zoeken, verantwoordelijkheidszin, compromissen sluiten en vooral inzet en volharding tonen horen daar bij. Elsie is moeder van 4 kinderen, wat de combinatie werk-gezin voor haar heel belangrijk maakt, ook al is de invulling ervan niet altijd evident. In 2010 stapte ze in de politiek en 9 jaar later is ze de fiere liberale burgemeester van Destelbergen.

TeamEgbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *