Kandidaat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert trapt Antwerpse campagne af in Schoten

in de pers

Kandidaat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert trapt Antwerpse campagne af…

Gazet van Antwerpen (JAA)

Egbert Lachaert, die vorige week bekendmaakte dat ook hij naast Bart Tommelein en Els Ampe kandidaat-voorzitter is bij Open Vld, trapte zijn Antwerpse campagne af in Schoten. De eerste schepen van Merelbeke kreeg in café Den Botermelk een warm onthaal van plaatselijk Open Vld-boegbeeld Paul Valkeniers.

Die maakt er geen geheim van dat Lachaert volgens hem en de hele Schotense afdeling de voorkeur geniet om dit voorjaar Gwendolyn Rutten op te volgen als partijleider.

“Eindelijk terug iemand die hamert op de echte liberale principes zoals een slanke overheid, ondernemen en veiligheid”, aldus Valkeniers.

Lachaert daagde ook de aanwezige N-VA-mandatarissen uit door te stellen dat Open Vld haar verloren positie als dé partij voor mensen die werken en ondernemen in Vlaanderen zal heroveren. De Antwerpse campagne brengt Lachaert de komende weken ook nog naar Wilrijk, Grobbendonk en andere gemeenten.

Schotens afdelingsvoorzitter Carmello Arcidiacono nam ook het woord en riep op tot eenheid. Hij kreeg een warm applaus van de leden voor de manier waarop hij de partij door moeilijk vaarwater geloodst heeft. Het kwam in 2019 zelfs tot een scheuring na een openlijke ruzie over de lokale voorzittersverkiezing. (jaa)

TeamEgbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *